Blogs
Schrijven vind ik heel belangrijk, want zo kan ik mijn passie en kennis met jou delen. En dat vind ik ontzettend leuk! Op deze pagina vind je blogs over van alles en nog wat. Met als rode draad natuur- en moestuintips. Blogs over (kleine) geluksmomentjes waar ik zo van geniet. Over het leven. C’est la vie. Ik hoop dat je geniet en veel leert van mijn blogs!
In april en mei zaai je snijbiet direct in de volle grond. Snijbiet is een bladgewas en doet het op alle grondsoorten goed. Alleen al om zijn looks zou je snijbiet in de moestuin zetten. In deze blog deel ik tips met je om snijbiet te kweken. Snijbiet is meestal rood, maar het bestaat ook […]
Lees blogVeel kruiden zijn winterhard. In het voorjaar straks verdienen je vaste kruidenplanten weer een snoeibeurt, zodat ze in het nieuwe moestuinseizoen weer volop kunnen gaan bloeien. Nu gaan we richting de winter en dat betekent dat de kruidenplanten in een rustfase komen en dat de kwaliteit van je kruiden afneemt. Daarnaast gaan we vanaf nu […]
Lees blogDe tomaat is mijn favoriete gewas en ik ben dan ook altijd helemaal in mijn nopjes wanneer ik deze groente weer lekker uit mijn eigen tuin kan halen. De smaak van tomaten uit eigen tuin is fantastisch en niet te evenaren met de smaak van tomaten uit de supermarkt. Als je zelf tomaten kweekt ben […]
Lees blogIn mijn moestuin kweek ik bolcourgette. De bolcourgette is qua kleur en smaak hetzelfde als de gewone courgette, maar door zijn bolle vorm is het een ideale groente om te vullen. Echter deel ik in deze blog geen gevulde courgette recept met je. In deze blog deel ik een heerlijk courgette carpaccio recept met je. […]
Lees blogHeb je net als ik nog rode bieten staan in je moestuin? Dan heb ik een lekker recept voor je! Namelijk die van een Zweedse bietensalade. De rode biet is een veelzijdige groente. Je kunt er in de keuken alle kanten mee op. Rode biet smaakt bijvoorbeeld lekker in een risotto, maar wist je dat […]
Lees blogAls je net als ik nog veel pompoen in je tuin of in de vriezer hebt, dan kun je die pompoen ook verwerken in zoete gerechten, zoals een pompoentaart. Deze gezonde pompoentaart past perfect bij het najaar en is heerlijk van smaak. Lekker bij een high tea bijvoorbeeld, of gewoon als tussendoortje! In deze blog […]
Lees blogSeptember is toch wel dé maand voor het oogsten van pompoenen. In mijn volkstuin groeit een gigantische pompoen. Deze ga ik opsnijden in blokjes en voor een groot deel invriezen. Het andere deel verwerk ik voor een avondje in heerlijke gerechtjes. Deze gerechtjes deel ik met je in deze blog. Het gaat om heerlijke pompoensoep […]
Lees blogHeb jij al wel eens van de tomatillo gehoord? Je zou misschien denken dat dit een tomaat is, maar dat is niet zo! Wel is het zo dat de tomatillo net als de tomaat deel uitmaakt van de nachtschadefamilie. Meer informatie over deze bijzondere vrucht en hoe je deze verzorgt lees je in deze blog. […]
Lees blogDe coronacrisis heeft mij dat extra zetje gegeven in een heel mooi innerlijk bewustwordingsproces waar ik al even in zat. Een proces waarbij ik nog meer over mezelf te weten ben gekomen. Mezelf beter heb leren kennen. Hoewel velen negatief praten over deze tijd – ik eerst ook – weet ik het nu volledig om […]
Lees blog