Zweedse bietensalade

Heb je net als ik nog rode bieten staan in je moestuin? Dan heb ik een lekker recept voor je! Namelijk die van een Zweedse bietensalade.

De rode biet is een veelzijdige groente. Je kunt er in de keuken alle kanten mee op. Rode biet smaakt bijvoorbeeld lekker in een risotto, maar wist je dat je er ook heerlijke salades van kunt maken?

In deze blog deel ik een Zweedse bietensalade recept met je. Dit recept vond ik op de website van Stadstuinieren.

Voor de Zweedse bietensalade heb je zeker twee grote bieten nodig. Zijn ze iets kleiner? Neem er dan drie.

Snijd het loof van de bieten en doe ze in een pan met water. Kook ze vervolgens in 30 minuten gaar.

Maak ondertussen een marinade van 75 ml azijn, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat de bieten na het koken afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld verwijder je de schil en snijd je de bieten in blokjes.

Schenk de marinade over de bieten. Dek vervolgens af met plastic folie en laat de bietenblokjes 30 minuten marineren op kamertemperatuur.

Schil ondertussen 1 Granny Smith appel en snijd in blokjes.

Laat na 30 minuten marineren de bietenblokjes uitlekken. Meng de bietenblokjes daarna met de blokjes appel.

Meng vervolgens 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels crème fraiche en een scheutje balsamico azijn door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de bieten- en appelblokjes. Roer goed door en breng daarna weer op smaak met peper en zout.

Loop naar je kruidentuintje en oogst daar wat van bieslook. Voeg dit toe aan de salade.

Zet de bietensalade vervolgens in de koelkast, want koud is deze salade het lekkerst.

Eet smakelijk!

Meer blogs lezen van mij? Check mijn blogpagina!