Waarom de Staande Tuin een eyecatcher in je tuin is!

De Staande Tuin: een eyecatcher in je tuin of op je balkon? Jazeker! En waarom dat zo is laat ik je graag zien in deze blog. Daarbij leg ik ook graag uit waar dit product voor staat. Lees deze blog en laat je verrassen. En oja, als je dit leest in de periode van 17 december 2020 tot en met 23 december 2020 dan kun je kans maken op een drielaags Staande Tuin met een waarde van maar liefst €154,-! Je kunt deelnemen aan de winactie via mijn Instagram pagina: @carmenvanheel

Tuinieren op een kleine ruimte

Met een Staande Tuin kun je tuinieren op een kleine ruimte. Je tuiniert dan als het ware verticaal in plaats van horizontaal! Te gek dus als je een balkon hebt of als je in je tuin bijvoorbeeld een lege hoek hebt die je graag wilt opvullen met leuke plantjes! Bij ons staat de Staande Tuin nu, dankzij zijn sfeervolle uitstraling, prachtig tegenover onze loungeset. Dankzij de ruime bakken kun je er veel van je favoriete plantjes in kwijt. Dit zijn eigenlijk al hele mooie argumenten waaruit blijkt dat het een echte eyecatcher op je balkon of in je tuin is.

Staande Tuin

Bovenaanzicht Staande Tuin.

Een bijzonder verhaal

Maar daarnaast is er ook nog eens sprake van een bijzonder verhaal. De Staande Tuin wordt namelijk van Europees Douglas hout gemaakt op een sociale werkplaats voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (Stichting Bouwloods). Dit betekent dat de Staande Tuin wordt geproduceerd in Nederland, Utrecht om precies te zijn, en dus niet door mensen ergens ver weg van hier. Het is dus een mooi, lokaal en sociaal verantwoord product! Een duidelijke win-win situatie als je ook nog eens kijkt naar hoeveel plezier je ervan hebt!

Een lege, saaie hoek in mijn tuin is nu een gezellige hoek geworden!

Een moestuin beginnen?

Zoals je misschien wel weet (als je mijn website hebt bekeken) richt ik mij graag op de beginnend moestuinder. Het doel hierachter is dat ik graag zoveel mogelijk mensen wil inspireren om ook te beginnen met moestuinieren zodat we samen weer een groenere en betere wereld creëren. Het mooie aan de Staande Tuin is dat je dit product fantastisch kunt inzetten als je net begint met moestuinieren. Het is dé ideale manier om kleinschalig te beginnen. Je hoeft hierdoor namelijk niet meteen een hele tuin aan te leggen.

Welke gewassen kan ik kweken in de Staande Tuin?

Denk aan kruidenplantjes, spinazie, sla, aardbeienplantjes, radijsjes.. Eigenlijk zo’n beetje wel alle gewassen die voor een beginnend moestuinder heel geschikt zijn om kennis te maken met het kweken van eigen groenten! Je plant de plantjes in de grond van de ruime bakken die geleverd zijn met kokosmatten. Kokosmatten worden gemaakt van de schil van een kokosnoot en is dus lekker duurzaam!

Staande Tuin

De ruime bakken voorzien van kokosmatjes.

Ik heb er spinazie in gezaaid (in de onderste trede) en in de overige lagen heb ik viooltjes, aardbeienplantjes, munt en tijm geplant.

Van onder naar boven: spinazie gezaaid, viooltjes, aardbeienplantjes, munt en tijm.

Daarnaast heb ik nog een stukje grond in mijn tuin waar ik allerlei verschillende groenten kweek. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn pagina over Moestuinplanten waar ik jullie wat meer uitleg over verschillende gewassen die ik ook zelf kweek! Maar check ook mijn Instagram account waar ik foto’s deel van mijn moestuinavonturen, want (nog) niet alle gewassen die ik kweek staan op de pagina over Moestuinplanten.

Hopelijk heb ik je weer een beetje geïnspireerd om met je groene vingers aan de slag te gaan! Iedereen kan groene vingers kweken!

Wil je meer informatie over de Staande Tuin? Klik dan hier!