Preparer une creme brulee

Vorig jaar zomer schreef ik mij in bij Alliance Française voor de opleiding ‘Franse taal en cultuur’ op A1 niveau. In de afgelopen maanden heb ik dit niveau met een mooie voldoende afgerond. Aankomende dinsdagavond hebben wij de laatste, afsluitende les van dit niveau. Heel de groep neemt iets lekkers mee als traktatie. Ik kies ervoor om een zelfgebakken crème brûlée taart mee te nemen!

Crème brûlée vind ik heerlijk. Het is mijn favoriete dessert, en toevallig ook nog eens uit Frankrijk. Als ik uit eten ga en ik zie op de menukaart bij desserts ‘crème brûlée’  staan, neem ik sowieso een toetje!

Mijn eerste zelfgebakken crème brûlée taart

Ik had al wel ervaring met het maken van crème brûlée desserts, maar in taartvorm had ik het nog niet eerder gedaan! Voor deze taart heb ik een handige bakvorm waarvan de bodem los zit gebruikt, die ik gisteren kocht bij de onwijs leuke winkel Dille en Kamille! Doordat de bodem los zit kun je de taart er uiteindelijk makkelijk uitdrukken. Ideaal! 

Voor de laatste Franse les op A1 niveau vind ik het toepasselijk om deze crème brûlée taart mee te nemen, want het is mijn favoriete dessertsmaak, ik houd van bakken, het is gemakkelijk te delen met een groter gezelschap én het is Frans. Dus perfect!
Ik ben benieuwd of de taart ook zo perfect is als mijn gedachte erbij. Dat vind ik wel een beetje spannend, en helemaal omdat ik de taart twee dagen van tevoren heb gemaakt. Maar dit moest ik (helaas) wel zo doen, want anders zou ik er voor dinsdagavond geen tijd meer voor hebben. Goed afdekken en in de koelkast zetten tot die tijd zal vast goed helpen. En anders heb ik in ieder geval alsnog mijn best gedaan!

Je kunt niet meer doen dan je best

Soms moet je maar gewoon zo denken, toch? Je doet je best en met die goede bedoelingen kun je ook niet meer doen dan je best. De ene keer pakt het goed uit, maar de andere keer misschien niet. En is er sprake van het laatste, dan is dat maar zo. 
Dit doet mij denken aan wat mijn vriend weleens zegt: ‘Alles komt goed, en anders maar niet’. Met andere woorden, als het niet goed komt, dan vind je wel een weg waardoor het wel goed komt!

Volgend schooljaar (vanaf september 2019) ga ik trouwens starten met de ‘Franse taal en cultuur’ opleiding op A2 niveau! Mijn woordenschat is nu al groter. Ik hoop mijzelf na verloop van tijd goed verstaanbaar te kunnen maken in het Frans! Het is zo’n prachtige taal!