Mijn eerste moestuin

Afgelopen donderdag (16 mei 2019) heb ik mijn eerste moestuin (af)gemaakt! Ik ben onwijs blij met het resultaat en ik ben ook eigenlijk wel een beetje trots op mezelf dat ik dit op eigen kracht heb gedaan. Dit heb ik gedeeld in mijn eerste vlog. In deze blog deel ik graag met jullie wat ik allemaal gebruikt heb voor mijn eigen (eerste) moestuin.

Mijn eerste moestuin

Mijn moestuin is ongeveer vier meter lang en een kleine meter breed. Om de “bak” goed te vullen heb ik in totaal 14 zakken van 40 liter moestuingrond gehaald (deels bij de Intratuin en deels bij Hornbach) en hierin geleegd. Dat lijkt behoorlijk veel grond, maar uiteindelijk valt dat dus reuze mee, want de bak is niet eens helemaal tot de rand gevuld bij mij, maar ik denk dat het wel diep genoeg is voor een goede groei voor mijn tomatenplanten.

Daarnaast heb ik houten planken bij de Hornbach gehaald voor het afbakenen van mijn moestuin. Ik vind dat erg mooi en het zorgt ervoor dat de moestuin echt een apart deel in je tuin wordt.

In totaal heb ik 15 tomatenplantjes in mijn moestuin staan. Acht ervan zijn vleestomaten en zeven ervan zijn cherrytomaatjes. Dit betekent dat ik ook 15 bamboestokken heb geplaatst waar ik de tomatenplantjes aan kan begeleiden, zodat ze met stevige ondersteuning goed verder kunnen groeien. Hierbij horen dus ook clips waarmee je de stengels aan de stokken kunt bevestigen.

Mijn tomatenplantjes waarover tomatenhoezen bevestigd zijn

Tomatenplanten zijn erg gevoelig voor wind, regen en kou, dus heb ik ervoor gekozen om speciale tomatenhoezen te bevestigen over de bamboestokken, zodat de tomatenplanten zo min mogelijk last hebben van die weersomstandigheden.

Het fungeert een beetje als een soort kas, en het is hartstikke makkelijk te bevestigen. Deze kun je ook bij de Hornbach halen (merk: FloraSelf)!

Verder valt het eigenlijk qua benodigdheden wel mee! Natuurlijk komen er dingen bij kijken zoals tuinhandschoenen en regenlaarzen (vond ik in ieder geval handig!).

Omdat het voor mij de eerste keer is dat ik dit doe wordt het natuurlijk heel spannend of het allemaal gaat lukken. Ik heb namelijk al verschillende dingen op internet gelezen over plantenziektes en beestjes die de boel kunnen aantasten. Ik heb daar geen enkele ervaring mee en ontvang daarover dan ook graag tips! Heb jij tips voor mij? Stuur mij dan een berichtje, heel graag zelfs!

J’aime ça

Ik heb onwijs genoten van het creëren van mijn eigen moestuin. En wetende dat dit nog maar het begin is, zorgt bij mij voor een gevoel van geluk.
Op een gegeven moment groeien er natuurlijk echte tomaten aan de planten en dit moment lijkt mij echt magisch! En dan op een mooie zomeravond een heerlijke tomatensalade met eigen tomaten kunnen serveren lijkt mij geweldig. Ik kan niet wachten! Maar toch zal het moeten. En dat doe ik dan ook met veel liefde en plezier, want ook de voorpret en het proces is top en genieten. Niet te ver vooruit kijken, maar in het nu leven en geluk ervaren van de kleine dingen om je heen. Dat is waar ik mij op focus.