La Porcherie | Saint Bonnet La Riviere | Limousin, Midden- Zuid Frankrijk

De vogeltjes fluiten, het geluid van de tractor hoor in je de verte over het platteland razen en de hete zonnestralen branden op mijn huid. Geen handdoekje leggen aan het zwembad, niet racen voor het ontbijt en vooral geen druk en stress van andere personen. 

Het kleine pittoreske plattelandshuisje

Zo word je wakker in een klein pittoresk plattelandshuisje midden in Frankrijk. La Porcherie is een fijn klein dorpje (tien huizen) boven op een bergheuvel.

Dit jaar kozen mijn vriend en ik voor een vakantie waarbij wij konden ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Even een weekje helemaal niks, alleen maar rust en elkaar. 

Normaal gesproken kozen wij ervoor om luxe op vakantie te gaan in een all-inclusive hotel. Alles dichtbij en lekker mee deinen met de massa. Niks mis mee op zich, maar wij wilden even totale rust ervaren. Ik kan je zeggen: dit is zeer zeker geslaagd!

Elke ochtend wakker worden met vliegende fluitende vogeltjes, de koeien grazend in een dal langs de boerderij, kleine salamandertjes die vluchtig wegschieten in de bosjes en de vele andere diertjes die zich vermaken rond de boerderij.

Iedere ochtend ging mijn vriend vers stokbrood halen bij de plaatselijke bakker vijftien minuten verder op. Zo heerlijk om in de ochtend van zo’n brood te kunnen genieten. Niet dringen in de rij voor het laatste stukje stokbrood in een druk hotel. Na ons ‘petit dejeuner’ konden wij plaats nemen op twee luxe ligbedden die aan een klein maar mooi verzorgd zwembad stonden. Geen handdoekje leggen want verder waren er geen andere vakantiegangers. Hier ervaar je de totale rust gedurende de dag.

De dierengeluiden werken erg rustgevend, de stilte en rust zorgen ervoor dat je puur kan genieten van elkaar en tot jezelf kan komen.

Daarnaast vond ik het ook erg leuk om met de camera foto’s te maken van de dieren en de natuur die wij om ons heen hadden.

In de avonden zijn we heerlijk uit eten geweest of als we geen zin hadden om ergens te eten konden we de barbecue aansteken. Zo hebben wij een week heerlijk genoten en toen we terug kwamen voelden we ons zo uitgerust en leek het alsof we drie weken weg geweest waren. Het ultieme vakantiegevoel.

Deze blog is geschreven door mijn vriendinnetje Rochelle.