Het wordt weer zomer

C’est la vie, dat is het leven. Een lekker rood wijntje, gezelligheid met vrienden buiten in de tuin, bbq’tje aan. Op de achtergrond luidt ontspannende muziek. Heerlijk. Simpel, maar perfect. Ik kan daar zo van genieten.

Zoals de titel van mijn pagina al zegt zit geluk naar mijn mening in de kleine dingen. Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven ben ik die kleine dingen meer gaan waarderen. Ik heb geleerd dat het niet altijd meer en meer en beter hoeft te zijn. Hoe kleiner en simpeler, hoe beter.

Ik wil anderen hierover graag inspireren, omdat het tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend is dat mensen de kleine dingen in het leven waarderen. De druk ligt hoog om een zo perfect mogelijk leven te leiden. Door die druk worden die kleine, mooie en simpele dingen in het leven soms te vaak over het hoofd gezien.

Met mijn blogs wil ik positieve energie overbrengen op anderen. Het is tegelijkertijd ook een beetje therapie voor mezelf. Ik wil zelf namelijk proberen zo positief mogelijk in het leven te staan. Dit was voor mij een tijd lang niet vanzelfsprekend. Een aantal dingen om mezelf vrolijker te voelen heb ik opgepakt, waaronder het kweken van tomatenplantjes.

Tomatenplantjes week 6

Tomatenplantjes

In de zomer van 2018 was ik voor het eerst met mijn vriend voor een aantal dagen op bezoek bij zijn familie in Frankrijk. Het was onwijs gezellig. De sfeer, de gemoedelijkheid, de liefde voor familie en eten (met elkaar). Het was eigenlijk onwennig, zo relaxed. Dit heeft mij doen beseffen dat ik ook zo wat meer zou willen leven, gewoon relaxed. Lekker eten maken, op het gemak, wijntje erbij. Top.

De manier waarop de Fransen hun eten bereiden inspireert mij. Bijna alle groenten komen uit eigen tuin. Alles heeft meer smaak dan in Nederland. Toen ik de tomaten daar proefde ging er een wereld voor mij open en het is zelfs zo erg dat ik de tomaten in Nederland uit de supermarkt niet lekker meer ben gaan vinden. Om deze reden ben ik dit jaar gestart met het planten van mijn eigen tomatenplantjes, net als onze familie in Frankrijk, in de hoop dat wij deze zomer kunnen genieten van onze eerste verse, smaakvolle tomaten uit eigen tuin.

Ik vind het erg leuk om hiermee bezig te zijn en omdat ik hierover zo enthousiast ben, deel ik o.a. het groeiproces van de tomatenplantjes graag met jou. Ik vind het alleen wel een beetje spannend, want het is voor mij de eerste keer dat ik dit doe! Zowel het bloggen, als het kweken van tomatenplantjes.