Dromen

Ik droom, jij droomt, wij dromen. Iedereen droomt. En dat is denk ik maar goed ook. Positief dromen geeft ons houvast. Het laat ons inzien dat van alles mogelijk is.

Ik bedoel hiermee niet (alleen maar) het ’s nachts dromen, want die dromen in je onbewuste heb je niet helemaal zelf in de hand. Ik bedoel meer het dagdromen. Denken over dingen die je mooi en leuk vindt. Dingen waarvan je blij wordt. Dat biedt ons hoop. Het creëert soms het ene lichtpuntje dat je nodig hebt op een moment dat het even wat minder gaat.

“Dreamer – Never let it be said that to dream is a waste of one’s time. For dreams are our realities in waiting. In dreams we plant the seeds of our future.”

Deze tekst geeft in het kort perfect weer hoe ik over dromen denk. Volg je dromen. Ik ben ervan overtuigd dat het je uiteindelijk nieuwe (mooie) inzichten geeft en dat dit je verder brengt in het leven.

Dromenvanger uit Ibiza

Ibiza

In 2017 heb ik deze mooie dromenvanger tijdens een vakantie in Ibiza gekocht. Deze dromenvanger hangt nu boven ons bed.

Ik heb iets met dromenvangers. Ik vind ze er mooi uitzien en de betekenis erachter fascineert mij. Het houdt de slechte dromen tegen en laat de goede dromen door. Oftewel, het houdt het negatieve tegen en laat het positieve toe. Precies datgene wat ik mezelf ook probeer aan te leren.