Delicieux

Onder ‘kleine dingen’ versta ik ook lekker koken. Als je mij vraagt waar je me voor kunt wakker maken ’s nachts, dan is dat spaghetti. Dit zou ik vroeger nooit gezegd hebben. Vroeger at ik vooral Hollandse pot. Ook lekker, maar niet zo gevarieerd. Vaak aardappels, groente en vlees. Verder lustte ik niet zoveel.

Sinds een aantal jaren ben ik veel meer gaan lusten. En sindsdien is er ook op het gebied van koken een wereld voor mij opengegaan. Ik geniet ervan om eten te bereiden, en zeker als het voor een wat groter gezelschap is. De positieve reacties van mensen daarop geven mij een voldaan gevoel en dit maakt mij blij.

Spaghetti bolognese
familierecept

Spaghetti bolognese

Spaghetti behoort, in tegenstelling tot vroeger, nu tot mijn lievelingseten. Het recept dat ik gebruik hiervoor is eigenlijk van mijn schoonvader. Mijn schoonvader was een Fransman. Ik heb hem helaas niet lang gekend. Maar wat ik weet is dat hij onwijs veel van koken hield. Dat was zijn passie.

Met veel liefde bereid ik zijn spaghetti regelmatig. Bij ons thuis is iedereen er dol op. Zodra de geuren van tomaten en ui en knoflook door het huis heen dwarrelen wordt iedereen happy. Ik hoor dan alleen nog maar: “Wanneer gaan we eten?”

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik na een dag gewerkt te hebben niet heel enthousiast ben om uitgebreid te koken. Ik ga dan liever voor een gerecht dat snel klaar is. Maar hoe fijn is het om op dagen waar je er de tijd voor hebt, uitgebreid en vers te koken en dit vervolgens te eten met mensen waarvan je houdt om je heen.