Broccolisoep met kiemgroenten: een heerlijk recept

We kunnen allemaal wel extra vitaminen gebruiken, zeker nu! Broccolisoep is heel eenvoudig om te maken en ook nog eens super gezond. De soep wordt nóg gezonder wanneer je kiemgroenten toevoegt. Kiemgroenten staan erom bekend dat ze veel meer gezonde stofjes bevatten dan volgroeide groenten. En wist je dat je kiemgroenten het hele jaar door in je keukentje kunt kweken?!

Kiemgroenten smaken naar mijn mening lekker in iedere soep. Het geeft net even een beetje wat meer een bite aan de soep. En sowieso, als je daardoor nog meer vitaminen binnenkrijgt, dan verwerk je de kiemgroenten daar toch met alle liefde in? Ik wel in ieder geval!

Dit jaar ben ik ook van plan om broccoli te kweken. Vorig jaar kreeg ik een stekje van een broccoliplantje, maar deze werd helaas helemaal opgegeten door slakken. Ik had het plantje niet goed genoeg beschermd, dus helaas trof ik het plantje op een dag helemaal aangevreten aan. Dat was erg jammer, maar een goede leer! Dit jaar ben ik er op voorbereid dat de slakken erg veel van broccoliplantjes houden. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken dit jaar de slakken geen schijn van kans te geven. Maar wel op een natuurvriendelijke manier hoor. Ik houd bijvoorbeeld niet van slakkenvallen.

Maargoed, genoeg gepraat over mijn broccoliplannen en kiemgroenten! Tijd voor het recept!

Recept broccolisoep met kiemgroenten

Ingrediënten voor zes personen

  • 2 broccoli’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 ml crème fraîche
  • broccolikers ter garnering

Hoe ga je te werk?

Stap 1:
Snijd de ui fijn en fruit met olijfolie aan in een soeppan. Pers hier vervolgens de teentjes knoflook over uit.

Stap 2:
Snijd de broccoli inclusief stam in stukjes. Was de stukjes en doe ze vervolgens in de pan bij de ui en knoflook.

Stap 3:
Zet 1,5 water aan de kook (gebruik hiervoor een waterkoker) en doe het kokende water in de soeppan. Doe vervolgens ook de groentebouillonblokjes hier bij.

Stap 4:
Pureer met de staafmixer de ingrediënten in de soeppan tot een glad mengsel. Voeg hier de crème fraîche aan toe en roer goed door.

Stap 5:
Verdeel de soep over schaaltjes en garneer met broccolikers. Tip: zorg er voor dat je de broccolikers ongeveer een week van tevoren zaait.

In een handomdraai heb je een heerlijke soep op tafel staan, bomvol vitaminen!

Bon appétit!

Volg mij op Instagram voor meer inspiratie.