Recept broccolitaartjes, mmmm!

Voordat ik het recept met je deel voor broccolitaartjes geef ik je eerst wat kweektips voor broccoli in je eigen tuin. Lees je mee?

Vanaf maart kun je beginnen met voorzaaien van broccoli. Ik heb dit gedaan door in een kweektray meerdere zaadjes te zaaien. De kweektray zette ik op een wat koelere plaats binnenshuis, namelijk op de vensterbank van de slaapkamer. Door de wat koelere temperaturen worden de zaailingen niet lang en slungelig. Zodra de zaailingen groot genoeg waren, gaf ik ieder zaailing een apart potje.

In mei plantte ik de broccoli plantjes buiten uit. Inmiddels is het juli en kan ik de eerste broccoli oogsten. Geweldig! Slakken zijn dol op de bladeren van de broccoli plant. Mijn broccoliplantjes heb ik beschermd door er ’s nachts potjes overheen te zetten.

Broccoli houdt van een voedselrijke grond. Plant ze dus uit in een compostrijke grond.

Broccoli’s uit eigen tuin worden vaak niet zo groot als broccoli’s uit de supermarkt. Een tip is om de broccoli’s goed in de gaten te houden. Als de broccoli namelijk eenmaal een mooie grootte heeft bereikt is de kans groot dat de broccoli doorschiet. De broccoli vormt dan bloemetjes. Een broccoli is namelijk in principe gewoon een onvolgroeide bloemknop. En juist als hij nog onvolgroeid is wil je de broccoli eten.

Dit zijn de bloemetjes van de broccoli.

Een broccoliplant produceert één broccoli. Verwijder echter na het oogsten van de broccoli niet meteen heel de plant! Het is namelijk mogelijk dat de plant na het oogsten van de broccoli nog kleine broccoliroosjes aanmaakt. Tenzij je het stuk grond voor andere gewassen nodig hebt, zou ik de plant dus nog even laten staan.

Recept broccolitaartjes

Wat heb je nodig voor de broccolitaartjes? Je kunt met deze ingrediënten ongeveer 8 kleine broccolitaartjes maken.

Zorg voor handige bakvormpjes. Daarnaast heb je 8 bladerdeeg vellen nodig, 2 eieren, 1 mozzarella bol en 1 tomaat. Ter garnering zijn pijnboompitjes ook erg lekker om erbij te doen.

Stap 1:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Kook de broccoli eerst even drie minuutjes voor.

Stap 2:
Besmeer ondertussen de bakvormpjes met wat olijfolie en bedek de bakvormpjes met de bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in.

Stap 3:
Klop vervolgens de eieren en voeg hier de in blokjes gesneden mozzarella en tomaten aan toe.

Stap 4:
Giet de broccoli af en rooster de pijnboompitjes kort in een pannetje.

Stap 5:
Snijd de broccoli eventueel nog in wat kleinere stukjes. Wat blijft de broccoli trouwens mooi groen he.

Stap 6:
Vul de bladerdeeg in de bakvormpjes met het ei mengsel.

Stap 7:
Leg daar vervolgens de broccoli op en eindig met nog een klein schepje van het ei mengsel.

Stap 8:
Besmeer ook de zijkanten nog een beetje met ei.

Stap 9:
Garneer vervolgens met wat pijnboompitjes.

Stap 10:
Bak de taartjes vervolgens 25 minuten in de oven en tadaaaa, de taartjes zijn klaar om gegeten te worden. Wat een verwennerij! Geniet ervan.

Ga jij deze broccolitaartjes ook maken? Leuk! Maak er een foto van, deel het op je Instagram en tag mij! Ik kijk uit naar jouw bakkunsten.