Voor kinderen

De reden waarom ik mij ook graag richt op kinderen, is omdat zij onze toekomst zijn. Je kinderen van kleins af aan leren hoe goed het is om bewust bezig te zijn in/met de natuur is naar mijn idee heel belangrijk.

Moestuinieren met kinderen

Kinderen zijn onze toekomst.

Het is bewezen dat tuinieren gezond is voor de mens. Geestelijk verlaagt het de stresshormonen en lichamelijk is het ook heel goed voor je. Bij tuinieren gebruik je namelijk heel veel spieren! Tuinieren is dus voor iedereen een hele gezonde activiteit.

Vanuit mijn passie voor kinderen en de natuur volgde ik in 2021 via IVN Natuureducatie een opleiding tot Moestuincoach.

Moestuincoaching op basisscholen en kinderopvangcentra

Ik haal plezier en voldoening uit het werken met kinderen in de natuur/moestuin. Kinderen leren dat groenten die in de supermarkt liggen eerst groeien aan een plant voordat het daar terecht komt vind ik erg belangrijk. Dat werpt in een later stadium, onze toekomst, zijn vruchten af. Het draagt bij aan de collectieve bewustwording hier op aarde.

Om deze reden bied ik mij als Moestuincoach graag aan op andere scholen en/of kinderopvangcentra. Bij interesse mag je altijd een e-mail naar mij sturen. Dan kunnen we in een vrijblijvend gesprek samen kijken wat ik voor jouw school/kinderopvang kan betekenen!

Een doe-lesje met de C’est la vie Moestuinkaarten! Foto van Angela de Vrind.

Laat je kind op de achterkant van de C’est la vie Moestuinkaarten ieder geluksmomentje van de groei noteren.

Foto van Angela de Vrind.