Voor kinderen

De reden waarom ik mij ook graag richt op kinderen, is omdat zij onze toekomst zijn. Je kinderen van kleins af aan leren hoe goed het is om bewust bezig te zijn in/met de natuur is naar mijn idee heel belangrijk.

Moestuinieren met kinderen

Kinderen zijn onze toekomst.

Het is bewezen dat tuinieren gezond is voor de mens. Geestelijk verlaagt het de stresshormonen en lichamelijk is het ook heel goed voor je. Bij tuinieren gebruik je namelijk heel veel spieren! Tuinieren is dus voor iedereen een hele gezonde activiteit.

Moestuincoaching op basisscholen en kinderopvangcentra

Je merkt al dat ik kinderen graag wil meegeven dat we heel veel kunnen leren van de natuur. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om kinderen te laten inzien dat groenten die in de supermarkt liggen eerst groeien aan een plant voordat het daar terecht komt?!

Zelf ben ik parttime werkzaam als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang en daar ben ik, vanwege mijn groene vingers, aangesteld tot de persoon die het plan voor de moestuin maakt en samen met de kinderen vormgeeft.

Ik merk dat ik hier veel plezier en voldoening uit haal en om deze reden bied ik mij graag aan om ook op andere scholen en/of kinderopvangcentra te komen helpen. Bij interesse mag je altijd een e-mail naar mij sturen. Dan kunnen we in een vrijblijvend gesprek samen kijken wat ik voor jouw school/kinderopvang kan betekenen!

Een doe-lesje met de C’est la vie Moestuinkaarten! Foto van Angela de Vrind.

Hoe trek je de aandacht van de kinderen tijdens het tuinieren? Kinderen verwonderen zich al snel om de kleinste dingen. Dat vind ik zo mooi. Maar je kunt moestuinieren nog leuker maken met bijvoorbeeld de moestuingadgets die voor ons volwassenen al ontzettend leuk zijn, maar dus ook voor de kleine spruiten onder ons. Dankzij de felle kleurtjes en interactiviteit wordt het moestuinieren nog meer een feestje!

In het C’est la vie Oogsttasje is natuurlijk ook ruimte voor het Dagboek van de groei. Neem op die manier alles in stijl mee naar je moestuin!

De C’est la vie Moestuinkaarten zijn op meerdere manieren te gebruiken. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om op de achterkant in te vullen hoe het groeiproces van je plantje gaat. Voor kinderen is het ook heel leuk om op deze manier kennis te maken met verschillende groenten, fruit en kruiden.

Laat je kind op de achterkant van de C’est la vie Moestuinkaarten ieder geluksmomentje van de groei noteren.

Je kunt de Moestuinkaarten op veel verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld ook op de manier zoals op de onderstaande foto: door je kleintje met lettermagneten de juiste eerste en laatste letter van het gewas erbij te laten plakken.

Foto van Angela de Vrind.

Heb jij andere ideeën met de C’est la vie Moestuinkaarten en/of met de overige moestuingadgets? Tag @cestlavieforyou en/of @carmenvanheel dan in jouw foto op Instagram! Ik ben heel benieuwd!