Iets lekkers maken met ingrediënten uit eigen tuin is GE-WEL-DIG. Zo deed ik dat laatst met deze pesto van rucola en basilicum die ik uit mijn moestuintje kon plukken. Je kunt de ingrediënten natuurlijk ook prima in de supermarkt kopen als je geen eigen moestuintje hebt of als je dit recept maakt buiten het moestuinseizoen.
De rucola was een verrassing in mijn moestuin, want ik had niet verwacht dat de rucola nog zou groeien. Het duurde namelijk heel lang en dus had ik het opgegeven. Maar zo zie je maar weer dat de natuur je kan verrassen. Op een gegeven moment groeide de rucola namelijk alsnog, alleen toen iets te snel haha.

Dit is doorgeschoten rucola.
Achja, nu had ik tenminste ook bloemetjes van de rucola waarmee ik kon garneren! Want zeg nou zelf, hoe aantrekkelijk ziet het potje met pesto uit eigen tuin er uit?!
Hoe maak je eigenlijk deze pesto van rucola en basilicum? Lees het hieronder.

Wat heb je nodig voor ongeveer 300 gram pesto?
- 80 gram rucola;
- 120 gram Parmezaanse kaas;
- 50 gram geroosterde pijnboompitten;
- 25 gram verse basilicum
- extra vierge olijfolie
- citroensap
- peper
- zout
Eigenlijk is het heel simpel. Pak een blender bij de hand. Was de rucola en basilicum. Rooster de pijnboompitjes. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Doe alles in de blender en mix het door elkaar. De hoeveelheid van de extra vierge olijfolie hangt af van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben. Breng nadat je alle ingrediënten hebt gemixt de pesto nog op smaak met wat peper en zout. En klaar!
Je kunt pesto natuurlijk voor van alles gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijke pasta pesto. Deze pesto gebruikte ik door wat volkoren pasta met tonijn en sperzieboontjes. Dat was écht smullen!
Wil je meer recepten van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief via de homepagina (onderaan).
Meer weten over mijn moestuin? Check dan mijn Instagram account!





