Woehoe, het is mei!

En dat betekent dat mijn tomatenplantjes nu echt bijna naar buiten kunnen worden verplaatst! Ik kijk er echt naar uit om buiten in onze tuin mijn eerste tomaten moestuintje te creëren. Inderdaad, het is de eerste keer dat ik dit ga doen! Wat heb ik daar eigenlijk allemaal voor nodig?

Via internet ben ik mezelf al een beetje aan het verdiepen in wat er nodig is voor een sterk tomaten moestuintje. Tomaten hebben heel veel zon nodig. Een beschutte plek in de tuin waar veel zon schijnt is daarom belangrijk. Gelukkig hebben wij in onze tuin volop zon! Check!

Daarnaast is denk ik goede grond belangrijk. Het zand onder de tegels in onze tuin is niet voedzaam genoeg. Ik ben daarom van plan om via bol.com zakken ‘Pokon RHP Bio Moestuin Grond‘ aan te schaffen.

Tomaten groeien flink de hoogte in en de stengels hebben daarom ondersteuning nodig. Daarom is het belangrijk om rekken of stokken aan te schaffen waar je de stengels van de tomatenplanten aan vast kunt maken, zodat ze recht blijven. Maar nu zag ik (ook) op bol.com een alternatief, namelijk ‘Tomatenspiralen‘. Het woord zegt het al, een spiraal waar je de tomatenplanten omheen kunt begeleiden. Super handig!

Marmande

Marmande et tomates cerises

Mijn tomatenplantjes, die nu nog lekker warm binnen op de vensterbanken staan, groeien al aardig de hoogte in, maar niet allemaal (helaas)! Waar dit precies aan ligt, geen idee, maar in ieder geval heb ik tot nu toe alsnog wel een mooi aantal tomatenplanten die ik binnenkort buiten kan plaatsen.

Ik heb in totaal twee soorten, namelijk de Marmande tomaat, ofwel de vleestomaat. En daarnaast heb ik cherrytomaatjes (tomates cerises). Althans, ik hoop dat ik die straks heb!

Na de zogeheten ‘IJsheiligen’ ga ik mijn moestuintje buiten in onze tuin maken. Tot nu toe heb ik dit gepland staan in het weekend van 18 en 19 mei a.s. Ik moet dus nog ruim twee weekjes geduld hebben. Maar nog wel volop tijd om me goed voor te bereiden! Tips/adviezen hierover zijn daarom van harte welkom!