Recept chilisaus met pepers uit eigen tuin

Er thuis een feestje van proberen te maken is nu belangrijker en waardevoller dan ooit. Meer tijd om te koken en bakken in de keuken is er misschien ook wel meer dan ooit. Als je net als ik veel van nacho’s houdt zou ik deze blog zeker verder lezen. In deze blog geef ik je namelijk een overheerlijk recept voor chilisaus die heel goed smaakt bij nacho’s. Super gezellig en lekker voor op een borrelplankje waarmee je je gezin kunt trakteren. Lekker op een vrijdag- of zaterdagavond bijvoorbeeld. In dit recept voor chilisaus heb ik pepers van mijn eigen oogst gebruikt, de Chinese 5 color pepers. Maar je kunt er ook voor kiezen om andere pepers (uit de supermarkt) te gebruiken.

Voor 250 ml chilisaus heb je nodig:

  • 3 tot 4 pepertjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 190 ml water;
  • 50 ml ahornsiroop;
  • 75 ml appel cider azijn;
  • beetje zout;
  • 1 el maizena.
Recept chilisaus

Dit is de Chinese 5 color peperplant

Stap 1
Snijd de pepertjes eerst in ringetjes. Wil je de chilisaus wat minder pittig? Laat dan de peperzaden achterwege en bewaar deze bijvoorbeeld om te drogen en een volgend jaar te zaaien.

Stap 2
Snijd de twee teentjes knoflook in kleine stukjes.

Stap 3
Doe vervolgens de peper en de knoflook in een mixer en mix het even voor een paar seconden.

Stap 4
Pak vervolgens een steelpannetje en doe hier de ahornsiroop, de appel cider azijn, het water en wat zout in.

Stap 5
Voeg vervolgens de gemixte peper en knoflook toe bij het mengsel in het steelpannetje en laat dit ongeveer vier minuten koken.

Stap 6
Roer in een apart bakje de maizena met twee eetlepels water door elkaar en voeg dit daarna toe bij het mengsel in het steelpannetje. Laat het dan nog een paar minuutjes koken.

Stap 7
Pak een weckpotje en doe de warme chilisaus hier in. Laat de saus helemaal afkoelen.

Als de saus volledig is afgekoeld kun je een tapasplank naar eigen smaak inrichten. Pak wat lekkere nacho’s, olijfjes, kaasjes, etc. Serveer het tijdens een gezellig filmavondje. Met een dekentje op de bank. Niets meer aan doen! Behalve, genieten.

Liefs, Carmen

Meer recepten/blogs lezen van mij? Kijk dan op mijn Blog pagina!

Kijk voor meer inspiratie op ook eens op mijn Instagram pagina: @carmenvanheel