Over moestuingeluk en meer!

De Franse uitdrukking en mijn levensmotto ‘C’est la vie’ heeft voor mij een brede betekenis. Ik gebruik de zin tijdens veel verschillende momenten. In positieve, maar ook negatieve zin. In positieve situaties geniet ik nog meer van het leven dankzij de uitdrukking. Het hardop zeggen van “C’est la vie!” kan dan het geluksgevoel in die bepaalde situatie vergroten. Bijvoorbeeld wanneer dan eindelijk dat ene tomaatje aan de plant begint te groeien. Typisch moestuingeluk waar mijn levensmotto altijd direct in mij op komt. Want klein geluk, dat is voor mij het leven. In negatieve situaties leert de zin mij juist om het leven sneller te accepteren zoals het is. Het leven bestaat nou eenmaal niet alleen maar uit mooie momenten.

moestuingeluk

De veelzijdigheid van mijn levensmotto ‘C’est la vie’ vertaalt zich ook naar waar ik jou en anderen mee probeer te inspireren. Ik doe namelijk van alles om mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Hieronder tref je een soort inhoudsopgave aan van de verschillende dingen die ik doe om mijn (moestuin-)ervaringen en (kleine) geluksmomentjes in het leven over te brengen op anderen. Door op het betreffende hoofdstuk te klikken kun je verder lezen. Ik verwijs je ook graag naar mijn blogs, waar ik over de meest uiteenlopende onderwerpen schrijf én bijvoorbeeld recepten met je deel. Eigenlijk schrijf ik zo’n beetje over alles dat bij het leven hoort!

C’est la vie: moestuingeluk

Hoofdstuk 1: C’est la vie for you op de markt
Om meer mensen te bereiken sta ik regelmatig op markten. Gezellig kletsen met mensen over moestuinieren en connecten: daar word ik blij van! Net als dat ik er van geniet om andere mensen blij te maken met de vrolijke moestuin spulletjes uit mijn assortiment! Dit alles komt mooi samen bij ‘C’est la vie for you op de markt’!

Hoofdstuk 2: Vlogger voor Stadstuinieren
Sinds april 2020 maak ik vlogs voor het tijdschrift Stadstuinieren over allerlei onderwerpen op het gebied van tuinieren! Ook deel ik in sommige vlogs mijn ultieme moestuingeluk momentjes! Via het hoofdstuk kom je bij mijn vlog over het maken van ketchup op de website van Stadstuinieren terecht. Op de Instagram– en Facebookpagina van Stadstuinieren kun je nog veel meer vlogs van mij bekijken!

Hoofdstuk 3: Vrijwilliger Plukroute
Sinds december 2020 heb ik mij opgegeven als vrijwilliger om mee te helpen bij het vergroenen van de stad! Ik help mee met aanplanten, maar daarnaast vervul ik een belangrijke rol als het gaat om meedenken en het organiseren van een educatief programma gericht op kinderen over de Plukroute.

Hoofdstuk 4: Moestuincoach op scholen en/of kinderopvangcentra
Ik heb gemerkt dat bij scholen en kinderopvangcentra vaak wel de wens bestaat om een moestuin te starten, maar dat het plan hiervoor niet zo goed van de grond komt. Om deze reden bied ik mezelf graag aan om op scholen en/of kinderopvangcentra te komen helpen.