Moestuincoach op school of de kinderopvang

Als moestuincoach bied ik mijn hulp graag aan op scholen en/of kinderopvangcentra die niet goed weten hoe zij een moestuinplan kunnen vormgeven. En misschien nog wel belangrijker: hoe ze dit kunnen uitvoeren met de kinderen. Daarom verzorg ik graag moestuinlessen waarbij ik op een laagdrempelige en interactieve manier informatie deel en uiteindelijk iedereen enthousiast krijg om zelf groenten te kweken!

Ik werk parttime werkzaam als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang die sinds maart 2020 bestaat. Daar wordt in 2021 een moestuin aangelegd. Ik ben, vanwege mijn groene vingers, aangesteld tot de persoon die het moestuinplan maakt en dit verder vormgeeft samen met de kinderen. Daar krijg ik veel energie van!

Waar ik als moestuincoach op let bij het maken van een moestuinplan voor scholen en/of kinderopvangcentra is dat de tuin goed bereikbaar is voor kinderen. Daarbij zoek ik gewassen uit die voor kinderen het meest geschikt zijn. Dit betekent: niet te moeilijk, vaak gewassen die snel groeien en waar je uiteindelijk lang en veel van kunt oogsten!

In een moestuin voor kinderen is het ook extra leuk om met hoogtes te werken. Daar houd ik in mijn plan ook rekening mee. Zo maken we het stukje grond bij jouw school of kinderopvang nog interessanter!

Mij als moestuincoach? Neem contact op!

Bij interesse mag je altijd een e-mail naar mij sturen. Dan kunnen we in een vrijblijvend gesprek samen kijken wat ik voor jouw school/kinderopvang kan betekenen!

Moestuincoach