Inspiration

De reden dat ik blog en graag de waardering die ik heb voor de kleine dingen in het leven met jullie deel, is omdat ik een aantal weken geleden een “knop” in mijn hoofd heb omgezet die ervoor zorgt dat ik op een andere manier naar het leven ga kijken. Een veelal positievere manier. Deze “knop” zorgt ervoor dat ik, ondanks dat ik een vervelende periode meemaak (lees hier waarom), zo goed mogelijk met beide benen op de grond blijf staan. Dat is niet altijd even makkelijk.  

Maar.. het maakt het wel wat makkelijker door die positieve dingen te delen (wat voor mij werkt als een soort therapie) en daarmee het gevoel te hebben iets voor anderen te kunnen betekenen. Ik vind Instagram een mooi platform wat dat betreft. Er zijn zoveel inspirerende pagina’s te volgen. Iedere pagina heeft zijn eigen niche, oftewel een eigen onderwerp waarop gericht wordt. In deze blog laat ik graag weten wat mijn pagina inhoudt.

Waar staat mijn pagina voor?

  • In eerste instantie dus voor inspiratie. Met mijn posts hoop ik te bereiken dat anderen denken: “Hé, dat is leuk, dat zou ik ook wel willen gaan doen!”;
  • Daarnaast wil ik mensen kracht geven, door soms over verdrietige delen uit mijn leven te schrijven en hier een positieve draai aan te geven en de boodschap mee te geven dat hoe slecht je je ook voelt, je altijd moet proberen het beste van het leven te maken. (Binnenkort komt een blog online waarin ik iets meer schrijf over deze verdrietige delen);
  • Daarmee komen we op het laatste puntje, namelijk: positiviteit uitstralen. Er is al genoeg ellende. Het is leuk om een pagina te hebben waar mensen vrolijk van worden en vaker naar terug zouden willen gaan om (ja daar komt ‘ie weer:) inspiratie op te doen.

Hierbij zijn er een aantal onderwerpen die hoofdzakelijk terugkeren, namelijk:

  • mijn moestuin;
  • lekker eten;
  • Frankrijk.

Geluk zit in de kleine dingen

Allesomvattend gaan mijn (blog)posts over de kleine en simpele dingen in het leven die in mijn ogen heel mooi en waardevol zijn. Dingen die vaak over het hoofd worden gezien in onze drukke en haastige levens.

Sinds ik de cultuur van Frankrijk heb geproefd ben ik dol op dit land. De manier waarop de Fransen in het leven staan is over het algemeen zoveel relaxter dan in Nederland. Ze werken ook hard, maar genieten daarnaast in mijn ogen net iets beter van het leven dan hoe dat in de Nederlandse cultuur wordt gedaan. Ook de liefde voor eten in Frankrijk is zoveel uitgebreider en liefdevoller. Dit alles spreekt mij gewoon heel erg aan en dit neem ik daarom ook graag mee in mijn pagina. Vandaar ook ‘C’est la vie’. Een zinnetje dat al een aantal jaren door mijn hoofd heengaat. Het betekent: ‘Dat is het leven’.

Het leven heeft zoveel betekenissen. Het is mooi, maar ook moeilijk, verdrietig, juist ook krachtig. Het heeft negen van de tien keer te maken met jouw gedachten en instelling wat bepalend is voor hoe je het leven ervaart. Ik ben het met je eens dat het echt niet altijd makkelijk is, ook voor mij niet. Maar samen kunnen we elkaar misschien wel helpen om met een beter gevoel in het leven te staan. Dat kunnen we in mijn ogen denk ik al een beetje bereiken door elkaar onder andere inspiratie, kracht en positiviteit te geven. Mee eens?

Liefs, Carmen